Idag satsade jag stort när vi skulle få långväga gäster ändå från Stockholm! :D
Det blev en toast med skagenröra till förrätt.

Älgfile i apelsinsaft, älgrulle med timjan, hasselbackspotatis med rosmarin, sås med karljohansvamp och lök samt en grönsallad till varmrätt.

Till efterrätt blev det kladdkaka med grädde och svarta och röda vinbär.

Alltså.. Det var så gott!
Jag är ju fruktansvärt dålig på att skriva ner recept och sånt för oftast så lagar jag ju mat på känsla. Men idag skrev jag enr vad jag hade i. :)
Så här kommer det.. Har dock inte nå måttangivelser eller så.
Skagenröra
Creme fraishe
majonäs
rödlök
dill
kräftstjärtar
salt
citronpeppar
röd rom
Allting mixas, jag använde min smoothchopper!
Älgfile i apelsinsaft
1 st älgfile, jag hade kalvfile som blir extra mört och gott
saft från apelsin
koriander
persilja
chili
salt
Skär filen i bitar och bryn den i stekpanna med smör, pressa saften från apelsinerna och rör ihop med kryddorna och lägg allt i en ungsform och in i ugnen ca 40 minuter.
Älgrulle med timjan
En rulle från älg, jag hade kalv här också.
Färsk timjan
salt
peppar
Bryn rullen hel i smör, salta och peppra
lägg färsk timjan i en ungsform och sätt över rullen. in i ugnen ca 1 timme.
Hasselbackspotatis
potatis
rosmarin
salt
olja
Skär potatisen så det blir små snitt i den, den ska hålla ihop. Dålig på att förklara hur typ.,
krydda med salt och rosmarin och häll över lite olja, in i ugnen ca 40 minuter.
Sås med karljohansvamp och lök
smör
karljohan svamp
gullök
rödvin
grädde
mjölk
maizenaredning
senap
salt
peppar
basilika
bryn svamp och lök i smör, tillsätt vinet och häll på grädde och mjölk, red såsen och smaka av med kryddor.
Kladdkakan vill jag inte ens nämna då det var en köpes! :D
Men bären kommer från förra årets skörd.
Hoppas det smakar!
Tack tack! Ja visst är dom fina :) gud vad gott det här såg ut. Blev farligt sugen på skagentoast. Hur går det med företaget för dig?