Tankar om känslor.

Känslor och tankar kring känslor, det kryllar av känslor inom oss, inom mig och inom dig, vi alla har dom inom oss på ett eller annat sätt mer eller mindre. De finns där... Det finns så många känslor men dessa kallar man för grundkänslor, basala känslor, finns några fler än de jag tagit upp. Det är när vi gör något som känslorna kommer fram. En del helt självklara en del mer svåråtkomliga. Men dom finns ändå där.
 

- glädje/stolthet! Jag känner glädje varje dag. För allt i livet och världen som gör mig glad, kärlek till alla människor, min underbara dotter ger mig otroligt mycket glädje, att få umgås med mina vänner och skratta ihop är glädje. Att få se solen gå upp på morgonen och höra regnet smattra är även det glädje. Jag är en glad person som även sprider mycket glädje till andra. Jag är stolt över den jag är! :) 

- intresse/nyfikenhet! För att vi ska komma någon vart så måste vi vara nyfikna, människan är nyfiken av sin natur och vi vill lära, jag vill lära, jag är intresserad av omvärlden och nyfiknar mig i mångt och mycket. - rädsla! Jag känner en otrolig rädsla för att bli ensam och övergiven, det är nog en av mina största farhågor och jag brottas med detta nästan dagligen. Jag vet innerst inne jag aldrig är ensam för det finns så otroligt många runt om mig som finns där när jag behöver någon.

- sorg/ledsamhet! Det finns en sorg inom mig dom aldrig kommer gå över, men jag har lärt mig leva med den. Att vara ledsen är en väldigt naturlig reaktion, dock har jag väldigt svårt att visa för andra när jag är ledsen utan stänger in mig sorg och ledsamhet inom mig. 

- skam! Ja jag känner skam också. Det finns vissa saker jag skulle vilja ha ogjorda. Men jag går vidare med högt huvud och blickar framåt. Att älta saker som varit är ingen ide för jag kan inte ha dem ogjorda iallafall. 

- ilska! Detta är något jag också håller inom mig, men visst finns det ilska också. Jag kan bli arg på mig själv och jag kan bli arg på andra. Det är ingen rolig känsla och oftast övergår den till att man blir lessen istället. 


Kommentarer :

#1: Anonym

En underbar människa som du förtjänar all lycka. Hoppas du finner den och inte behöver vara ensam. Kramar och styrka till dig fina Sandra

Svar: Tack :)
Sandra

skriven

Kommentera inlägget här :