Livet går vidare

Helgen har passerat, för mig lever livet precis som vanligt. Det händer fruktansvärda saker i Stockholm under fredagen, det är långt bort men ändå så nära, det händer i Sverige, det vi alla har väntat på, ett terrordåd. 
Flera människor dör och flera skadas. Hela Stockholm stannar upp, mitt flöde på facebook fylls med vänner som skriver att dom är ok, som skriver att världen är förjäklig, som skriver och undrar om deras vänner är ok, som skriver om hemskheterna, som delar nyhetslänkar och som är oroliga. 
 
Hela Stockholm fylls av kärlek, alla hjälps åt, tillsammans, jag har läst så många fina artiklar under helgen om terrordådet i Stockholm och vad man gör för att hjälpa de som är utsatta, de som inte tar sig hem, de som är chockade, rädda och förvirrade. 
 
Mikael Niemi skriver en text i NSD, han är en av personerna som var i närheten. 
http://www.nsd.se/kultur/mikael-niemi-efter-dadet-har-ar-bilden-jag-bar-med-mig-nm4515752.aspx
 
Darkness cannot drive out darkness; only light can do that.
Hate cannot drive out hate; only love can do that.
~ Martin Luther King Jr. 
 
Vi måste fortsätta kämpa mot våldet, mot terrorn, mot hatet, mot krigen. Vi måste fortsätta älska, sprida glädje, ge kärlek, skratta och vara glada. För trots det som händer så går livet vidare. 
Vi kan inte gräva ner oss i mörker, vi måste se ljuset. 
 
Ikväll kl 19 på Folkets Hus torget här i Kalix tänker jag tända ljus för att hedra offren från terrorattacken i Stockholm, gör mig sällskap om du vill. 
 
TILLSAMMANS ÄR VI STARKA!

Kommentera inlägget här :