Hemma i nattavaara

Dagen har bestätt av jobb, jobb och jobb. Sen när jag slutade kom Burre å hämtade mig, vi var å lämnade Zivisen på kollo, hon fick inte följa med till nattavaara eftersom hon kanske har skabb eller så, vi ska till vet på tisdag med henne å kolla upp vad det är,, eller dom gör ju en utredning typ. Så for vi till hans jobb å fixa nå grejjer så ringde pappa å ville ha batterivatten så for vi på ok, å där bjöds vi på en gratis biltvätt, så helt plötsligt fick vi bilen tvättad,, mycket bra. Då jag dammsugde den igår invändigt, sen så var de bara hem byta kläder å de åsså drog vi mot nattavaara.. :D så vi var väl här vid halv 11 typ. Ska nu gå å lägga mig.
Blir å jobba med mamma emon på "dagiset" sen till Dokkas å hämta babygrejjer av faster å sen in till stan å käka middag med H och L åsså ska jag träffa Sofia en sväng å så får vi se vad jag hinner med.  :)
Det blir oftast alltid väldigt fullt upp när man åker till gve,, är så många man ska träffa.
Nåja..
God natt på er!!

Pussåkram

Vårruset Luleå 2011

Jess, så igår var man ju å genomförde det andra vårruset, det blev dock mest promenerande för mig och Ann, men det kändes ändå bra, vi hade rätt bra fart ändå. Det tog oss 47 minuter att gå runt banan som ska vara 5 km men som visade sig vara 4,8km.. nåja.. Jag är helt nöjd med min prestation och nästa år kommer jag igen å ska klara det på max 30 minuter har jag bestämt. Förra året så tog det 34 minuter.
Så blir det ju tjejmilen till nästa år också, iår blire kanske lite svårt eftersom tjejmilen är en månad innan Mini ska ploppa ut. :D

pussåkram

Sandra och Mini vecka 23 :)

Ja tänk vad tiden går. Jag menar,, det är bara 4 månader och tre dagar kvar nu till beräknad födelse, 3 oktober. <3

Mamma!
Din mage blir större och desto mer påverkar den din matsmältning. Vissa kvinnor kan dras med förstoppningsproblem eller halsbränna. Halsbränna kan du själv försöka lindra genom att äta många små mellanmål istället för färre rejäla måltider. Ta gärna en lätt promenad efter maten för att hjälpa matsmältningen på traven. Nu går det att känna (palpera) barnets olika delar genom bukväggen. Det kan smärta i sidan av magen, det är livmodersmuskeln som töjer sig. Smärtan bör försvinna efter vila. Nu brukar sammandragningarna (förvärkarna) bli påtagliga. De tar tag om barnet och masserar det.


Ja min mage växer då så det knakar, å det syns rätt så tydligt att jag är gravid. :) Det är roligt tycker jag. Halsbränna har jag börjat känna av ibland, men det kan även bero på allt matos från grillen när jag jobbar. Hmm, jag tror inte att ja gkna känna Minis olika delar. Fast dock så har jag inte försökt så mycket. Sammandragningar har jag itne haft nåt ännu men det blir spännande å se hur de känns.. :D


Mini!
Ditt barn är ca 20cm långt mellan huvud och stjärt och vikten omkring 600g. För varje dag som går ser kroppen mer proportionerlig ut. Barnet börjar se ut som en fullgången bebis, men fortfarande kan man urskilja skelett och organ genom huden.

Innerörats ben har hårdnat och då hörseln blivit skarpare kan barnet särskilja olika ljud, såväl inifrån som utanför din kropp. Tänk dig hur bullrig din kropp är. Magen bubblar, hjärtat bankar och blodet forsar. Ditt barn kommer att känna igen din röst på tonläge och rytm när det föds. Prata gärna med det så mycket du kan redan nu. Då forskning visat att barnet i magen lättare uppfattar djupa manliga röster än höga kvinnliga, är det lika viktigt att pappan pratar mycket med det ofödda barnet. Det kan mycket väl hända att du får en spark till svar och du stimulerar även nervsystemets utveckling.