En söndag i älgskogen!

Tidig morgon. Uppstigning strax efter 4, fixa lite frukost, ta på jaktkläder, invänta barnvakt och sen beger vi oss iväg ut mot de tornedalska skogarna. Vi ser en älg efter vägen och en fågel. Det är 4 plusgrader och väldigt ruggigt väder. Första stoppet blir hos en i jaktlaget för lite morgonkaffe och planering av dagen. Vad är det för vind? Hur ska vi gå? Vart ska vi sitta? Är några av frågorna. Sen beger vi oss ut. Två hundförare och några passkyttar. Vi parkerar bilen och sambon går med våran hund. Plockar ihop väskan och bössan. Jag sätter mig tillrätta i passet och gör klart bössan och det småregnar lite. Som tur är så slutar det regna. 

Man hör fåglarna kvittra och sen ser jag något på vägen längre bort. Tar upp bössan och kollar i kikaren. En räv. Inte roligare än så. Dricker en kopp the för att värma mig litegrann. Hör en hund börjar skälla en bit bort ovanför mig. Det är Ziva. Får ett samtal av den andra hundföraren. Är det ziva som skäller? Min hund har farit med en älg på nedre sidan. Jag avvaktar men är på helspänn, det kan komma älgar från alla håll och det gäller att vara med. Skallen avtar och det blir tyst. Vete tusan vad hon skällde på. Något prasslar i buskarna. En fågel flyger upp. Smsar sambon som ringer upp. Ziva är tillbaka. Jag börjar tillbaka mot bilen. Det är kallt, blött och ruggigt. Får ett nytt samtal av den andra hundföraren. Han har farit över till ... Jag åker dit och hämtar honom. Packar ihop mina grejer och går tillbaka till bilen. Plockar upp ziva och sen kommer sambon ut från skogen också. Högsta värmen i bilen och vi åker mot byn för att fika och äta lite innan det är dags för att stycka upp älgen som sköts för nån dag sen. 


Det går relativt fort och vi får skratta åt en av gubbarna. Han är ett riktigt original. Vi tar vår köttback och sen åker vi runt och spanar lite, kollar gränser på gpsen, vi ser ko och kalv inne i en av byarna när vi sen beger vi oss hemåt. 
Väl hemma hinner vi knappt in genom dörren förrän han som gått med andra hunden ringer. Jag har skjutit en femtaggare. Vi kanske måste vända och hjälpa till men det visade sig att några av de andra gubbarna var kvar. Skönt. Hemma börjar då finliret, mala köttfärs och få ner allt i vaccumpåsar och ner i frysen. 


Men sen tillslut så är vi klara! En härlig dag! 

Tårta :)

Hoppas du haft en bra födelsedag pappa! 
Här är marängtårtan :) 


Grattis pappa på födelsedagen :)

Idag är din dag! 53 år! Inte illa. Synd bara att du inte får uppleva den. Första gången man inte kan dra iväg ett morgonsms med grattis på födelsedagen men det är bara å vänja sig. För jag gissar på att jag kommer få fira din födelsedag många fler gånger utan dig. 
Hur som helst. Ikväll ska vi äta tårta iallafall. Marängtårta med banan å grädde blir det. 
Men först pappa ska jag ut i skogen å jaga. En bra sak att göra på din födelsedag för det vet jag att du gillar. :)

Hur som helst!

Grattis på födelsedagen vart än du nu håller hus. Men gissar du jagar där vart du är. För jag menar. Vad sku du annars göra? Det är ju älgjakt ;) 

Jag älskar dig!