Årsresume 2014

1.Beskriv året med tre ord! Händelserikt, jobbigt, underbart. 

2. Gjorde du något 2014 som du aldrig gjort förut? Åkte på Rockkryssning, red på häst längst med stranden i Thailand, registrerade ett företag, tv intervju, utbildade mig till piercare och säkert många andra saker också. 😊 

3. Vilket datum från år 2014 kommer du alltid att minnas? 2 juni.

4. Vilka ser du som de största händelserna under året? Min separation, flytt och en nystart på livet, mina ideella projekt. Med mera. 

5. Vad önskar du att du gjort mer? Vågat! Tränat. 

6. Vad önskar du att du gjort mindre? Jobbat mindre under sommaren då allt var som kaosigast, i övrigt så vete tusan... 

7. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Ja ekonomin skulle ju alltid kunnat vara bättre, men har ändå haft ett rätt bra år. Hade velat komma igång med företaget men det sket sig, ett riktigt jobb hade inte heller suttit fel. Att jag skulle ha hunnit renovera klart lägenheten är också en sån där grej som hade gjort de bättre. Ett ja eller ett nej för längesen.... 

8. Saknar du något under år 2014 som du vill ha år 2015? Stabilitet. 

9. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Ja 😊

10. Dog någon som stod dig nära? Nej.

11. Vem saknade du? Min pappa.

12. Lärde du känna några nya människor? Ja, det gör man alltid. 😊 jag som är sån dära flängarunt människa som träffar nya bekanta lite överallt. 

13. Har du varit sjuk eller skadat dig? Inte mer än vanligt, stukade dock foten rejält i höstas.

14. Vilka länder besökte du? Thailand, Laos och Finland.

15. Bästa köpet? Hmm... Måste vara sängen som kommer med hemleverans den 7 jan. Eller min rosa soffa. 😊 

16. Gjorde någonting dig riktigt glad? Massor av saker har gjort mig glad men min dotter är nog de som gör mig allra gladast. Sen alla middagar med trevligt sällskap. ;)

17. Favoritprogram på TV? Haha, men det måste ju vara Paradie Hotel. 😉

18. Bästa boken du läste i år? Oj,,, hmm kommer knappt ihåg om jag har läst någon bok.

19. Vad lyssnade du på? Allt på spotify.

20. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2014? Slå mig hårt i ansiktet, all Of me, sky full Of stars. 

21. Vad spenderade du mest pengar på? Måste vara lägenheten. Renovering och sånt.

22. Vad gjorde du på din födelsedag 2014? Slog in julklappar, bjöd på fika och hade middag för vännerna och en nykter krogsväng.

23. Hur tillbringade du julen? Förmiddagen med min familj, delade ut julklappar år en familj, sen lämnade jag Saga, var med kompisar och åt julmiddag, massa myspys sent på kvällen.

24. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Oj, jag har nog både varit mer glad och mer ledsen än tidigare. Det har verkligen pendlat upp och ner hela året. Upp som en sol och ner som en pannkaka för att börja om dagen efter. 

25. Var du kär i år? Jag blev kär. 

26. Vad skrattade du åt? Allt roligt, många skratt har det blivit på ett av jobben. Åt saga och alla hennes kloka/tokiga funderingar. 

27. Vad grät du till? Ensamma långa kvällar och nätter, att jag inte fick vara kvar på ett av de underbara jobben, tanken på pappa. 

28. Vad fick dig att må bra? Veckorna uppe i stora sjöfallet räddade mig från att gå ner mig totalt. Det gjorde gott verkligen. Alla underbart varma sommardagar med sol och bad. 

29. Mest stolt över? Mig själv! 

30. Högsta önskan just nu? Att 2015 blir bättre än 2014 och att vädret slutar vara så sjukt pissigt! 


Och så slutligen; dina planer inför 2015? Skratta, lev livet, ha kul, kramas och växa i mig själv och aldrig ge upp!

Tillbakatitt på 2014!


Januari spenderades nästan bara med sol och värme i sköna Thailand. En hel underbar månad på vift. :) 

Februari blev nystart med skidåkning och vinterlöpning. Barnmässan gick av stapeln å jag var med och hjälpte till ideellt. Helhärliga dagar varvades med massor av jobb. Mars kom och jag avslutade en 8 veckors lång ISO med minus på måttbandet. Skaffade mig en padda. Färgade håret (som vanligt) party med vännerna. 


April med barnvagnsmarschen som blev succé. Påsk och Valborg. Saga fick bo i sunderbyn på sjukan en natt. Registrerade mitt företag. 


Maj var en månad med fullt ös. Två bröllop, landsbygdriksdagen, fitnessmässan, löptur med Helena i Sthlm, strandruset, rockkryssning. Jag var nog inte hemma många timmar. 


I juni sa jag upp mig från mitt liv och började ett nytt som ensamstående supermamma. Fullt av jobb, flytt till lägenhet, brorsan tog studenten, det var festligheter och tokerier och lägenhetsfixande. 


Juli bjöd på härlig värme med soliga dagar. Två veckors 'semester' mer lägenhetsfixande, piercingutbildning, Luleå hamnfestival, kalixdagarna och da Buzz, sol och bad, en sväng till sjöfallet för lite avkoppling, jag började med min 30 dagars klänningutmaning. Å kors i taket. Jag färgade tydligen håret. :) 


Augusti kom och värmen höll sig kvar. Det var utflykter och härligheter. Dansade till Alcazar. Potatisen var klar och det blev dopp i kopp. Jag blev långhårig och jag började pendla till sjöfallet varannan vecka vilket gjorde under för mitt mående. 


Mitt tredje gudbarn döptes, mamma fyllde 50 och det var kalasande. :) vi var på konsert med Sveriges Elvis. Hade första dagarna på folkhögskolan med min kurs i tvärkulturell krishantering. 


I oktober fyllde saga tre år och det firades i dagarna tre. Till och med min farmor kom förbi! Jobbade sista veckan i sjöfallet och var ute på springtur. Fick välkommen hem blommor av grannen. I november kom det lite snö iallafall. Det var halloweenfirande och Vi hade skridskopremiär. Jag blev avstängd från jobbet. Vi firade skilsmässa med spakväll och Pommac. Mora träsk kom till stan. Mys pys och ljus. 


Sista månaden december lider mot sitt slut och självklart var de hårfärgning igen. Hade Rambo på besök. Julklappar och födelsedag. Julbak och julfirande. Tatuerade mig. Jobbade julbord i sjöfallet och åt gomat. 

Så här sista dagen på året firar jag med saga, grannen och hennes kids. Med förkylning och feber. Ofixad! 

Kalkonmiddag och chokladpaj till efterrätt. Plättar till kvällsfika. 
Barnvakt medan Linnea jobbar. Nu slänga ungarna i säng och ta de chill. :) 

Får önska er alla ett gott nytt år!! 

Sagas selfie time. :)


Goskiten :)