Gdansk

Dags att åka till Gdansk?

Gdansk ligger i Polen och har mycket att erbjuda till alla turister som åker dit, det finns nog något för alla. Andra världskriget startade just där vilket kan vara väldigt intressant. Det blev ockuperat av tyskarna men som tur var så drabbades staden inte så mycket av bomber och granater. Därför finns många historiska byggnader kvar.

Mycket kultur, mat så som piroger (måste smakas, finns en uppsjö av olika sorters, både söta och starka, fyllda med diverse olika fyllningar och ett rätt bra budgetalternativ för den som känner för det) samt historia, bland annat så finns världens största kyrka som är byggd av tegel, det är ett måste om man åker dit, i alla fall för mig, jag gillar kyrkor och ibland kan nog en del bli lite less på mig när jag hela tiden ska fota alla kyrkor men det är något speciellt och vackert. Massor med härliga kullerstensgator som jag alltid haft en förkärlek för, det är så mysigt att strosa runt i gamla kvarter och se fina kulturella byggnader som funnits där sen urminnes tider.

Billig shopping har jag förstått att det ska vara också, det är ju alltid ett stort plus. För åker man någonstans ja då vill man ju shoppa loss lite. Man kan även passa på att Spaá sig litegrann och ta en stund avkoppling mellan shoppingrundorna.

Åka färja går alldeles utmärkt med typ Stena Line det kan man göra om man inte vill ta flyget, allt är ju lite beroende på hur mycket semester man ska ha. Så har man bilen med sig kan man ju ta sig runt på ett lätt sätt också. Så en weekend i Gdansk låter väl inte helt fel? Kanske man måste ta en långweekend så man hinner med att uppleva allt och litetill.

Är du intresserad av att veta mer om Gdansk?

Klicka dig in på http://gdanskbloggen.se/

 

Polen, Gdansk, Kyrka
 
 
 
 
Sponsrat inlägg

Det värsta av allt

 

Hatar att jag saknar dig blir du glad då?