Söndagsmorgon <3

Känner lugnet en solig söndagsmorgon, vaknade kl 06.00 pigg och glad, hade då sovit min skönhetssömn som jag behöver. Började med att kramas lite med mig underbara sambo som inte kunde sova någe mera. Som söndagsrutin så städar vi alltid, skönt att ha en fast dag i veckan för sånt tråkigt.... Så började med att slå igång vattenkokaren och medans den jobbade på så fick sig blommorna lite vatten och  den första tvätten är startad, lagom till att vattnet hade kokat upp.
 
En kopp the i gamla minnens mugg, en mugg som min gamla chef hade uppe i Stora Sjöfallet när jag jobbade där. När jag var in till henne på kvällarna så var det alltid ur denna mugg som jag drack the, när hon slutade i Sjöfallet så fick muggen komma med mig hem. Glad och tacksam över det, den har ett stort affektionsvärde för mig. Själva thet, regnbågsthe kommer från min underbara vän Daniel. 
 
 
"Akustisk vår" spelas på spotify lite så där lagom lugnt och mysigt och lite morgonplugg inför min intervju som blir av senare idag.Vi gör grupparbete som handlar om flyktingsituationen och mänskliga rättigheter så i vår grupp intervjuar vi tre olika personer som alla har något att göra med HBTQ och flyktingar på olika sätt. Otroligt intressant och kul. Dom har veckorna läser vi samhällskunskap så utöver denna uppgift så skriver jag på en om polyarkisk demokrati samt en om mänskliga rättigheter. Mycket jobb att göra men väldigt intressant. Det blir en hälsa på dag idag som börjar i Granån och avslutas med middag i Tärendö. Det blir mysigt å dra ut å ratta lite bil en sväng i soliga vädret. :D 
 
Hoppas alla får en underbar söndag! <3

grillsäsongen har börjat :)

Altanen är framskottad å en klotgrill är inköpt, likaså kol och tändvätska. Solen skiner hela dagarna och snön smälter sakta men säkert bort. Kyckling på fredag sjunger dom så vad passar inte bättre än grillad kyckling igår. Idag vart de grillad korv till lunch och hamburgare till flickorna. Vildsvinsburgare från Vilt of Sweden till middag. Samt lite grillad majs och bananibacon. Smarrigt värre. Har du något som är extra gott att grilla? :) 


 

Starta enskild firma!

Har du någonsin funderat på att starta en enskild firma, alltså ett eget företag. Det är superenkelt att starta och har du en verksamhet som du vill hålla på med så är enskild firma något för dig! Det är mindre krav och betydligt lättare att administera en enskild firma än exempelvis ett aktiebolag. Men hur gör man då för att starta en enskild firma? Om du klickar på länken här nedan så kommer du till en sida som hjälper dig med allt som behövs för att kunna registera dig, endast på tre steg är det klart! 
 
https://starta-enskildfirma.se/information-enskild-firma/skatt
 
För några år sedan startade jag en enskild firma, dock blev mina företagsplaner ändrade så det vart ingenting av det. Hade jag däremot vetat att denna tjänsten fanns så hade jag definitivt använt mig av det, superenkelt och supersnabbt! :)
 
 
Sponsrat inlägg