Sveriges nationaldag

För första gången på många år så har jag firat Sveriges nationaldag i kyrkan, mest för att min underbara dotter hade uppvisning med kören. Dock så höll prästen ett mycket bra tal i början. Där hon pratade om hur vi måste sprida kärlek och ge mer kärlek. Det var även en annan präst som höll en otroligt lång förbön om hur hon bad för allt och alla. Det var en bra men lite för långdragen bön. 
 
6 juni antogs regeringsformen som är en av grundlagarna vi har i Sverige. Regeringsformen innebär alltså att vi har massor med rättigheter så som yttrandefrihet och tryckfrihet. Men med dessa rättigheter så kommer det såklart skyldigheter också. Det gäller att vi alla har respekt för alla männsikors lika värde, vilket är något jag anser är otroligt viktigt och hör till FN.s mänskliga rättigheter. Vi är alla födda fria och alla ska vi kunna vara delaktiga och jämlika i samhället. Vi måste stå upp tillsammans och ta ett solidariskt ansvar för alla människor, vi måste sprida kärlek till alla och stå upp för varandra. Vi måste kämpa tillsammans mot hatet och våldet som existerar runt om i världen och i Sverige. Vi skall tillsammans stå upp för allas lika värde. Vi är starkare tillsammans. 
 
Jag blev häromveckan intervjuad av tidningen Expo, framförallt om Kalix Pride men även om min historia och om mitt personliga engagemang. En riktigt bra intervju blev det som kommer ut i julinumret av Expo. 
-Eldsjäl säger vissa, ett person med stort engagemang och med ett stort hjärta säger jag. 
 
Hoppas alla hade en trevlig nationaldag igår!

Kommentera inlägget här :