kom ihåg reflexen!

både till tvåbenta och till fyrbenta. Speciellt nu när det börjar bli höstigt och mörkt på kvällarna. Då är det viktigt att man syns. Stor som liten. Viktigt är att komma ihåg att även våra husdjur bör ha reflex på sig för att synas ordentligt, speciellt ute i trafiken.

För hästägare finns en uppsjö av olika reflexer att välja på, flera olika sorters täcken för varje ändamål, benreflexer med flera. I ett komfortabelt material samt enkla och smidiga att fästa. Tänk på säkerheten, använd reflex!

Se fler reflexer och läs med här: https://stably.se/hast/reflexer

Sponsrat inlägg

När glaset går i kras

Vart vänder du dig då? Finns det någon på din ort som du kan ringa under dygnets alla timmar? Glasjouren är ett ställe man kan ringa till, dem är alltid bemannade och alltid redo för att rycka ut och hjälpa kunder med allt från en trasig bilruta till ett krossat butiksfönster, eller om glasbordet spricker. Ibland kan man repa det som är trasigt på en gång och ibland får man ha skydd på det som är trasigt tills dem kan komma och laga det. Men oavett så kan man fortfarande få hjälp under dygnets alla timmar. Alla kan vända sig till glasjouren, både villaägare, butiker och företag, dessutom så samarbetar glasjouren med alla försäkringsbolag. Själv ringde jag till glasmästeriet som finns här, snabba och trevliga! Det är dem på glasjouren också :) Med lång erfarenhet av just glas! Vill du veta mer, kika in på hemsidan:  https://www.glasjour.se/
 
Bildresultat för krossat glas
Sponsrat inlägg

 

 

Har du koll på din brandsäkerhet?

Ibland lär man sig nya VIKTIGA saker så som brandtätning, tydligen så är det väldigt eftersatt som brandskydd men kan minska spridningen av branden väldigt mycket. Brandtätning görs där det finns installationer, som inte syns, av olika slag exempelvis ventilation, rör, vart elen går med mera där sitter ofta även fönster och dörrar. Dessa kan man alltså brandtäta och brandfoga för att få ett ännu bättre brandskydd. Detta är inget som jag någonsin tänkt på utan jag ser till så jag har brandsläckare, brandfilt och bradvarnare. Detta är något för alla att tänka lite extra på. Att även brandtätning minskar spridningen av brand om så är fallet att det skulle råkas börja brinna. Jag tänker också att detta måste vara extra bra i större flerfamiljshus och att det är någon för att hyresvärdar och de som bygger hus att ta vidare. 
Vill du läsa mer kan du klicka dig in på denna sida: https://www.fogspecialisten.se/brandtatning
 
Bildresultat för brand eld
 
Sponsrat inlägg