8 mars

8 mars, internationella kvinnodagen och idag gör sig (o)jämställdheten i världen sig påmind lite extra. Kvinnor dör på grund av mens då dom blir förpassade till så kallade menshyddor i vissa länder. Dem får inte röra i något, äta eller dricka under mensen för att mensen är något smutsigt. Svenska kvinnliga busschaufförer  får sjukskriva sig då det är för långa pass och blöder man mycket finns ingen chans att få byta mensskydd. Men för tusan, vi ska hylla mensen. Utan den skulle det bli otroligt svårt att bli gravid. 

Vilket för oss in på nästa ämne, 800 kvinnor varje dag dör på grund av obefintlig mödravård, osäkra aborter och långa avstånd. En del kvinnor hamnar i fängelse på grund av missfall, vilket kan hända vilken kvinna som helst. Förlossningskador tas inte på allvar "gå hem och gör knipövningar, det går över". Om mamman överlever och när barnet väl är ute så är det stoooor skillnad på vart man bor och om det kommer ut en med snopp eller med snippa. Fortfarande idag, år 2019 så får flickor, tjejer, kvinnor, damer, tanter, brudar kämpa hårdare för att lyckas. Från det man är liten får man höra att man inte kan för att man inte är nog stark eller inte har en snopp, fortfarande så finns det föräldrar som uppfostrar sina barn genom att förminska snippan och förstora snoppen. Men snopp eller snippa spelar väl förtusan inte någon roll, alla ska ha samma rättigheter! 

Min dotter får höra att hon kan allt, att ingenting är omöjligt och det hon vill göra det kan hon också göra och att ALLA är lika mycket värda. Det gäller alla oavsett om man har en snopp eller snippa mellan benen. 

Idag hyllar jag alla flickor, tjejer, kvinnor, damer, tanter, brudar som varje dag kämpar på ett eller annat sätt för att skapa ett bättre samhälle. 💪🏼 


Kommentera inlägget här :