Torsdagstankar om mäns våld mot kvinnor

Hemma på lunch, köttbullar och makaroner fick vara det som fick mätta magen fram till middagen som jag också håller på att förbereda. Fiskgratäng blir det då. Hur som...
 
Rakt ut så började jag tänka på mäns våld mot kvinnor, hur utspritt det är och hur många i min närhet som varit med om män som inte är snälla. Det började med att jag tänkte på en person som förde in mig på en annan person och så vidare. Alla dessa kvinnor är otroligt starka och underbara individer som av någon anledning hamnat med en eller flera skitstövlar, gång på gång. För det är inte OK! Inte någonstans och man kan inte heller skylla på något. Att bruka våld är fel. Oavsett fysiskt eller psykiskt. Jag är en av dessa kvinnor som blivit utsatt för våld en gång i tiden. Jag vet att jag definitivt inte är ensam. Jag vet flera som fortfarande utsätts för våld i min närhet och jag vill göra allt jag kan för att hjälpa dessa underbara kvinnor. Jag finns där för er och det vet ni. 
 
Jag funderade också på vad det är som gör att man stannar kvar och att man fastnar i ett våldsamt förhållande, det finns nog tusen och en anledning och jag förstår de kvinnor som faktiskt gör det. En del som inte vet något om det säger bara, lämna... Det är inte alltid så enkelt det heller. Även fast jag själv säger till alla som lever i ett förhållande där någon slags våld ingår som en del av förhållandet att du måste lämna så vet jag hur svårt det kan vara. 
 
Jag tror att många tänker att dessa kvinnor är svaga individer. Jag tror också att det är fel. Jag tror dem besitter så mycket styrka så det inte går att jämföra med något annat. 
 
Tillsammans kan vi alla hjälpas åt för våld är inte OK! 
 
 

Ett helt vanligt måndagsinlägg

Det är måndagkväll och jag shoppade blommor åt mig själv på Buketten idag, alldeles underbara fina gerberor.
 
 
Har till och med införskaffat mig ett nytt vardagsrumsbord idag! Kors i taket, jag som levt utan ett i flera månader. Saga lär bli förvånad när hon kommer imorgon. Nu behöver jag bara fixa mig en större tv också, måla om i vardagsrummet och fixa lite men det får bli senare projekt! Först och främst ska jag få ordning på mitt kontor som det är kaos i men som sakta börjar tömmas. Sen ska det tapetseras å fixas :) 
 
Jag bloggar alldeles för sällan nu för tiden, jag är dock mer aktiv på instagram: @popcornsandra
Ibland saknar jag bloggen och att skriva av mig, men då kommer ju stunder då jag gör det också, då låter jag fingrarna flyga över tangentbordet och ut kommer det som kommer. Ungefär som idag, fast idag blir det bara ett helt vanligt inlägg, fast det är väl inte fel det heller. 
 
Snart kan jag iallafall titulera mig som ensam husägare och jag känner mig lycklig. Känns som att jag för en gångs skull har livet på min sida! Trots sjukt många motgångar, jämmer och elände de senaste åren så är jag jäkligt glad och optimistisk. Det är lixom jag! 
 
Hoppas ni har en trevlig måndagskväll! 
Vi hörs!

Jag är ingen annan, jag är bara jag.

Jag är ingen annan, jag är bara jag. 
Jag förlorade min älskade mamma, sedan dess har livet aldrig blivit sig likt.
Jag har lärt mig massor om mig själv det senaste året.
Jag har gjort stora förändringar och jag har bestämt mig för att verkligen leva!
Jag lever för mamma och för pappa!
Jag upplever och överlever. 
Jag har tagit tag i mig själv.
Jag håller på att hitta mitt jag. 
Jag säger både ja och nej. 
Jag reflekterar.
Jag skrattar och gråter och allt däremellan. 
Jag ger av mig själv till andra.
Jag skapar kärlek och glädje.
Jag lyssnar och jag finns där för de som behöver det. 
Jag utvecklas.
Jag njuter av livet och tar ingenting förgivet. 
Jag är ingen annan, jag är bara jag. 
 
 
Res dig efter varje smäll, du har en ängel på din axel.
- Håkan Hellström
 
Du har en hand på din axel, gå vart du vill
Ingen annan kan bestämma vem du är
Du har din egen välsignelse, gör vad du vill
Du lever inte en gång till.
- Lars Winnerbäck